voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
       
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
Ontmoeting met Waalse juryleden Prix Farniente  


We zijn verheugd jullie te kunnen uitnodigen voor een ontmoeting met de Waalse juryleden van Prix Farniente op zaterdagnamiddag 17 maart, en dit op een inspirerende en bijzondere plek: het ABC-huis in Brussel.

Meer info hier.


 
Leesjaar 2017-2018  


De deadline voor de stemmen is dit jaar 23 april.
Op zondag 6 mei maken we de winnaars bekend en organiseren we voor de oudste juryleden van groep 5 en 6 en hun begeleiders een slotevenement in ARSENAAL/LAZARUS in Mechelen. Van harte welkom!
We zorgen er opnieuw voor dat genomineerde auteurs en illustratoren van groep 1 tot 4 aanwezig zijn op lokale slotfeesten door meerdere KJV-afdelingen samen. Op 16 locaties zal er gefeest worden tussen 21 april en 3 juni, door maar liefst 88 KJV-groepen die de handen in elkaar slaan. Ook internetjuryleden zijn welkom!


(c) Michiel Devijver

In september organiseerden we startdagen voor coördinatoren en begeleiders! Het verslag vind je hier.

Alle boeken vanaf groep 2 zijn als Daisy-luisterversie beschikbaar dankzij Luisterpunt. Ook juryleden die moeite hebben met lezen, kunnen dus meedoen!

Ben je nieuw dit jaar? Als coördinator van een KJV-groep maak je hier een account aan, zodat wij weten waar er overal groepen zijn en je zelf op de hoogte blijft van al het KJV-nieuws en de stemmen kan doorgeven op het einde van het jaar. Als je op eigen houtje leest als internetjurylid, meld je je hier aan.


KJV-magazine  


We willen jullie met ons magazine graag tonen dat de Kinder- en Jeugdjury leeft en beweegt! Voortaan sturen we regelmatig nieuwtjes uit andere KJV-groepen, sfeer- en fotoverslagen en inspiratie uit verschillende hoeken.

Wil je een voorproefje, klik hieronder op de banner.

Krijg je het graag ook in je mailbox? Meld je hier aan!

 
Voor begeleiders: forum  


Begeleiders en/of coördinatoren kunnen hun ideeën en tips delen op het forum. Hoe vul jij een bijeenkomst van KJV-leden in? Hoe geraak jij aan de genomineerde boeken? Hoe vind jij nieuwe begeleiders?

Deel je ervaringen en kennis met andere begeleiders!

 
Luisterfragmenten, groteletter- en Daisy-boeken  

Iedereen die dat wil, moet kunnen deelnemen aan de KJV. Oók als je dyslexie hebt, of als je blind of slechtziend bent. Daarom bestaan er van de KJV-boeken (vanaf groep 2) groteletterboeken en Daisy-luisterboeken. Bij elk boek van groep 2 tot en met 6 kan je een voorproefje van de Daisy-boeken beluisteren.

Meer weten?

  1. Pascale Denys (02 423 04 13) van Luisterpunt weet alles over de groteletterboeken.
  2. Daisy-luisterboeken bestel je bij Luisterpunt, via mail of telefoon (02 423 04 11).

 

 

 
Facebook, YouTube en Flickr  

Volg de KJV op:

 

 
Archief  
KJV bestaat meer dan 30 jaar. Onderduiken in het archief kan hier. Je vindt er alle nominatielijsten en alle bekroningen. Leesplezier (en nostalgie) verzekerd!
 
 
     
KINDERBOEK VAN DE WEEK KORTING MET JE LIDKAART WINNAARS 2017
Elke week een verse leestip!


Deze boekhandels geven je korting op vertoon van je KJV-lidkaart.

Begeleider? Klik hier.
Internetjurylid? Mail!Wil je nog een poster van de winnaars of nieuwe bladwijzers? Bestel ze via de webshop!