voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
       
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
Stemmen en feesten  


De deadline voor de stemmen is dit jaar 23 april. Heb je vragen over het stemmen? Kijk hier of je een antwoord vindt.

Tussen 21 april en 3 juni zullen er op 16 locaties lokale slotfeesten plaatsvinden voor groep 1 tot en met 4. Een overzicht van wanneer en waar er slotmomenten zijn waarop andere juryleden welkom zijn, vind je hier. Een inspiratiegids en materialen voor de organisatoren, vind je hier.

Op zondag 6 mei maken we de winnaars bekend en organiseren we voor de oudste juryleden van groep 5 en 6 en hun begeleiders een slotevenement in ARSENAAL/LAZARUS in Mechelen (tussen half 2 en half 6). Maar liefst 11 van de genomineerde auteurs en illustratoren zullen aanwezig zijn. Ontdek hier het volledige programma. Deelnemen is gratis, maar inschrijven verplicht en kan vanaf 18 april via de webshop. Voor de meeste activiteiten moeten juryleden ook een plaats reserveren bij de inschrijving. Geef hen dus tijdig het programma door want het aantal plaatsen is beperkt.


 

KJV-magazine  


We willen jullie met ons magazine graag tonen dat de Kinder- en Jeugdjury leeft en beweegt! Voortaan sturen we regelmatig nieuwtjes uit andere KJV-groepen, sfeer- en fotoverslagen en inspiratie uit verschillende hoeken.

Wil je een voorproefje, klik hieronder op de banner.

Krijg je het graag ook in je mailbox? Meld je hier aan!

 
Voor begeleiders: forum  


Begeleiders en/of coördinatoren kunnen hun ideeën en tips delen op het forum. Hoe vul jij een bijeenkomst van KJV-leden in? Hoe geraak jij aan de genomineerde boeken? Hoe vind jij nieuwe begeleiders?

Deel je ervaringen en kennis met andere begeleiders!

 
Luisterfragmenten, groteletter- en Daisy-boeken  

Iedereen die dat wil, moet kunnen deelnemen aan de KJV. Oók als je dyslexie hebt, of als je blind of slechtziend bent. Daarom bestaan er van de KJV-boeken (vanaf groep 2) groteletterboeken en Daisy-luisterboeken. Bij elk boek van groep 2 tot en met 6 kan je een voorproefje van de Daisy-boeken beluisteren.

Meer weten?

  1. Pascale Denys (02 423 04 13) van Luisterpunt weet alles over de groteletterboeken.
  2. Daisy-luisterboeken bestel je bij Luisterpunt, via mail of telefoon (02 423 04 11).

 

 

 
Facebook, YouTube en Flickr  

Volg de KJV op:

 

 
Archief  
KJV bestaat meer dan 30 jaar. Onderduiken in het archief kan hier. Je vindt er alle nominatielijsten en alle bekroningen. Leesplezier (en nostalgie) verzekerd!
 
 
     
KINDERBOEK VAN DE WEEK KORTING MET JE LIDKAART WINNAARS 2017
Elke week een verse leestip!


Deze boekhandels geven je korting op vertoon van je KJV-lidkaart.

Begeleider? Klik hier.
Internetjurylid? Mail!Wil je nog een poster van de winnaars of nieuwe bladwijzers? Bestel ze via de webshop!